Kisah aku

ASSALAMUALAIKUM :) BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM


Bagi yang tidak mengenali , aku Farah . Farah Nur Shahirah * Penyayang Cahaya Termasyur * . Bagi yang tidak mengenali , aku berusia Dua Puluh tahun * maseh mempunyai sikap keanakAnakkan * . Bagi yang tidak mengenali , aku berasal dari Perak Malaysia * Anak sempadan Perak / Penang / Kedah * utara bahasa aku berkomunikasi . Bagi yang tidak mengenali , aku sangat obses kepada warna Pink / Benda yang berunsurkan Seni . Bagi yang tidak mengenali , aku seorang pendiam dan akan menjadi ramah kalah murai apabila hang dah jadi kawan aku . Jom lah kita berkawan :)

Hangpa boleh menghubungi aku melalui :-

Terselik sedikit kataKata pujangga :-

Tahajjud - bila awak dapat ja bangun malam , mohonlah keampunan sungguhSungguh hati . Iman tengah sakitkan ? :(

Kenapa nak sedihSedih , nangisNangis , rinduRindu ingat cerita silam ? Bertaubat , tuju Akhirat . Tu cerita masa depan .

Ramadhan - Lailatul Qadar bukan soal bijak memilih hari * Tapi soal Ikhlas mengabdikan diri . . Tulus merayu keampunan Allah .

Cinta - Takyahlah cintaCinta masa sekolah , dahla mejoritinya putus ditengahJalan , anggota badan pun kena pegang dah . Hati pun rabak . Maruah toksah cerita . 


Sedikit nasihat aku nak catitkan :-

Kepada kaum adam , tak payahlah nak cari wanita solehah semataMata nak berubah jadi lelaki soleh . Nak jadi soleh pergi belajar agama , pergi cari tok guru . Belajar dan amal . Satu hal lagi , hang target yang berpurdah tu la ek yang solehah ? semua wanita yang menutup aurat tu ada potensi menjadi solehah la . Cuba hang pikir , kalaulah yang berpurdah tu nak menjaga dari fitnah , pastu takan ada satu gambar posing mata pun tertera di Facebook . Kalau hang nak jugak yang dekat Facebook tu , hang cari yang pakai gambar karton ja . Hang paham tak ? Jangan berubah kerana perempuan lah . Jangan sebab perempuan tu suka ciriCiri lelaki begini dan begini . Maka hang pon nak jadi macam yang depa nak . Please lah berubah kerana Allah . [rusydee art]


terima kasih sudi baca..jangan lupa komen :)

0 comments:

Catat Ulasan

´