Untuk Awak ! ! Luahan hati seorang WANITA

سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
ASSALAMUALAIKUM 

LUAHAN HATI !
: moOd - | sedih | - na DIDIK sal agama kat seseorang memang kadang-II buat kita DOWN ! ! tapi fara tetap masih KUAT tok suma nie . . " dik , tolong la faham , , menghampiri ke arah ZINA itu DOSA BESAR ! ! walaupun kita da simpan NIAT untuk MENIKAHINYA tapi kita STILL ta HALAL lagi untuk dia . . kamu masih MUDA , , banyak kali DUGAAN dik . . harap ALLAH memberi kau HIDAYAH supaya BERTAUBAT , masih belum TERLAMBAT . . "

berTAUBAT sebelum TERLAMBAT | andaBIJAKjauhiZINA . . :')
Awak ! saya sedih dengan perangai awak , kenapa awak pegang saya ? cium saya ? peluk saya ? awak tak fikir ka semua tu haram ? Allah murka awak . . saya sayang awak ,  cinta awak . . saya tahu awak sayang saya , tapi bukan dengan cara tu untuk awak tunjuk sayang awak , saya tahu awak ta suka dengan perangai saya . . tapi pena ta awak fikir yang saya ta suka dengan perangai awak ? ? awak buat semua benda haram tu kat saya . . awak fikir saya ni PELACUR ka ? awak tahu saya ta mintak lebih pada awak . . cukup la saya tahu awak sayang saya . sebab saya ta lama hidup kat bumi Allah nie , saya sayang hubungan kita . Tapi , kenapa ada saja alasan awak untuk salahkan saya . apa saya dah buat awak ? awak tau kan saya sayang awak , awak , kalau awak nak jadikan saya hak awak , peliharalah saya sebaik mungkin . . jangan biarkan saya terpesong ke jalan yang tidak benar , awak sepatotnya didik saya dari sekarang , bukan saya yang kena didik awak ,awak janji nak memiliki saya secepatnya , jadi , buktikan dari sekarang . . sebelum terlambat ! 

Saya tahu awak akan bertanggungjawab atas apa yang awak dah buat kat saya , dan awak akan menikahi saya . . tapi apa yang awak buat sebelum terlafaznya ijab kabul saya masih BELUM HALAL untuk awak . . faham saya awak . . awak da macam-II cara saya buat untuk awak faham maksud saya awak . .

Awak , saya nak berubah . . | nak berhijrah ke jalan Allah | saya dah banyak buat dosa besar awak , , awak tahu kan macam mana kehidupan saya pada masa lepas ? Alhamdulillah , mungkin Allah dah turunkan saya hidayah untuk berubah awak . Kenapa awak susah nak terima keadaan saya ? ? saya buat semua ni untuk masa depan saya , Insyaallah kalau ada jodoh mungkin kita akan kawin , awak mesti ada impian tok memperisterikan isteri yang solehah kan ? :) , ta itu ke yang awak impiankan ? seorang perempuan bertudung labuh , , baik , sopan . . bukan itu yang awak idamkan ? ? jadi berikanlah saya peluang awak . . 

" Awak ? ? sanggup awak rosakkan seorang perempuan yang baru na bangun dari kesedihan daripada kisah silam dia ? awak la orang yang selalu memberi pesan - II yang baik untuk dia . . tapi awak pulak yang cuba rosakkan kehormatan dia . tapi dia masih boleh terima awak , dia tak buat macam mana dia tinggalkan lelaki di kisah silam dia , tak terfikir ka awak ? ? betapa baiknya dia ? sanggup terima awak ? ? dia minta clash dengan awak sebab dia na berubah , , tapi sampai sekarang dia tak tinggalkan awak , YA ALLAH awak . . apa yang awak nak lagi dari dia awak ? awak . . cuba la kasi peluang terakhir tok dia berubah ke jalan Allah sebelum Malaikat maut menjemput dia . " 

Awak , saya tetap dengan awak , saya pun macam manusia biasa , sering lakukan kesilapan . . tapi tak salah tok kita berubah , saya doakan " supaya Allah turunkan hidayah untuk awak , bukak pintu hati awak . . supaya awak la yang terbaik untuk saya " aamiin !

Awak , saya harap apa yang saya cuba sampaikan awak dapat memahami saya . kalau awak keliru untuk membuat pilihan buatlah solat ISTIKHARAH untuk awak dapatkan pilihan yang tepat :) Insyaallah kalau awak berusaha . . sayangi diri awak sebelum awak sayang orang lain k . 

Awak , bia la kenangan kita yang lepas jadi pengajaran untuk kita . kita mula hidup baru k . . saya tak paksa awak , , awak ada hak :) 

Assalamualaikum :) 


terima kasih sudi baca..jangan lupa komen :)

2 ulasan:

´